<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=565748&amp;fmt=gif">

Slik bytter du regnskapsfører

Skrevet av Martin Vikesland 23.03.20 16:07

Vurderer du å bytte regnskapsfører? Da blir du sikkert glad for å høre at det er lett å få til. Ikke er det dyrt heller.

Stikk motsatt av hva mange tror, så er det å bytte regnskapsfører ukomplisert og lite tidkrevende. Velger du oss i Value er det helt gratis å bytte!

Å bytte regnskapsfører er like enkelt som når du som privatperson bytter forsikringsselskap eller strømleverandør. Velg oss, så gjør vi jobben for deg - kostnadsfritt. Det eneste du trenger å gjøre er å sende oppsigelse til din eksisterende regnskapsfører.

Dette bør du tenke på før du vurderer å bytte.

Når kan du bytte regnskapsfører?

Du kan bytte regnskapsfører hele året. Du trenger ikke vente til års- eller kvartalsslutt. Vi anbefaler imidlertid at du bytter ved månedsslutt eller terminslutt, da dette forenkler prosessen.

Value sjekkliste

Et team i beredskap for deg

De fleste har ganske enkle forventninger til regnskapsføreren. Så lenge regnskapet føres og lønnen kjøres, er alt i orden. Det er jo det en regnskapsfører skal og kan gjøre.

Eller?

I Value bruker vi selvsagt tid på regnskap og lønn, men vårt mål er å være din beste støttespiller. Og akkurat det målet har vi en unik tilnærming til. Hos oss får du et team i beredskap for deg. Med oss på laget kommer du til å jobbe mer effektivt. Vi bidrar med en dypere forståelse, og en god systemstøtte som gir deg bedre flyt i arbeidet. Du gjør ditt, vi gjør vårt og så får du rådgivningen du trenger underveis. 

Disse tre tingene skiller oss fra andre regnskapsførere.

Hva må du gjøre?

Alt du trenger å gjøre for å bytte til oss i Value er å si opp din nåværende regnskapsfører.

De fleste regnskapsførere opererer med en oppsigelsestid på tre måneder. Når avtalen er sagt opp vil vi i Value stå for resten av jobben på vegne av din bedrift.

Vi tar kontakt med din nåværende regnskapsfører, gjennomfører de nødvendige registreringene i Altinn og starter overføringen av regnskapsdokumentasjonen til oss.

Et lite tips? Overgangen til oss går raskere hvis regnskapet ditt til nå er ført av en autorisert regnskapsfører. Dersom dette ikke er tilfellet, vil det gå med noe mer tid og en kostnad kan påløpe. Vi vil i så fall informere deg om dette.

Det er enklere å bytte regnskapsfører enn du tror

Martin Vikesland

Skrevet av Martin Vikesland

Martin er konsernleder og rådgiver i Value. Han er siviløkonom med en MSc i strategi. Martin har erfaring som leder av digitalbyrået Netlife Design gjennom 12 år og har jobbet i BCG, Forskningsrådet og ved Handelshøyskolen BI. I Value rådgir han innenfor strategi , forretningsutvikling, organisasjonsutvikling og innenfor tema relatert til drift av konsulentselskaper