<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=565748&amp;fmt=gif">

Kvalitet, innovasjon og nytenkning skaper vekst hos Reinhartsen

Skrevet av Andrea Misje Renså 30.04.21 11:21

Hos Reinhartsen har de fokus på kvalitet i alle ledd.
- Vi leverer det beste av det meste innen sjømat, vilt og spesialiteter, forteller en smilende Bjørn Halvorsen, om Reinhartsen.

Halvorsen er styreleder i den veletablerte familiebedriften som i dag drives av 3. generasjon Reinhartsen og er blant de mest kjente og ettertraktede merkevarene på Sørlandet. Selskapet har vunnet mangfoldige priser for sin høye kvalitet innenfor sjømatnæringen og for sin evne til innovasjon og nytenkning.

Helt siden bestefar Selmar Reinhartsen etablerte Reinhartsen på Flekkerøya i 1931, har selskapet levert kvalitetsmat i økende volum.  På Flekkerøya hadde Reinhartsen fiskemottak, dyr på båsen og grønnsaker og bær i hagen. Noe ble solgt på fiskebrygga, annet på byens torv. I dag er Reinhartsen en anerkjent delikatesseforretning med både utsalg på fiskebrygga, i Lillemarkens og engrosvirksomhet som leverer til dagligvare og restauranter.

disk-jpg

- Hos Reinhartsen er hele verdikjeden representert, fra fisken leveres på mottak til den kan kjøpes i fiskedisken i egne utsalg, spesialforretning og Meny-butikker på Sørlandet, forteller Halvorsen. I det siste har vi også fått henvendelser fra Meny i Oslo, trolig på grunn av dem som har hytter på Sørlandet og kjøper sjømat hos Reinhartsen i ferien. Det er hyggelig at de liker varene så godt at de også etterspør disse når de er tilbake i Oslo.

I 2019 så Reinhartsen behovet å øke kvaliteten innenfor økonomistyring og effektivitet. De ønsket en regnskapsfører som kunne hjelpe med nytenkning også på økonomiområdet. Selskapet bestemte seg for å sette ut regnskap- og økonomifunksjonen til Value. I tillegg til de grunnleggende tjenestene som regnskap og lønn ble Value en økonomisjef som hjelper med økonomistyring, men også bidrar i både effektiviseringsprosesser og med digitalisering.

- Value er en moderne og fremtidsrettet økonomipartner som er nytenkende og proaktiv innenfor økonomi og økonomistyring. I Value har vi fått en sparringspartner som gir god og tett oppfølging, og bidrar til at vi får økt kvalitet og presisjon i økonomirapporteringen, sier Halvorsen. Vi er veldig fornøyd med den jobben Value, og særlig Marianne Olsson, som er vår hovedbidragsyter, har gjort. Vi opplever god tilgjengelighet, tett oppfølging og høy kvalitet på leveransen.

- For oss er det leveransen utover “melk og brød” (regnskap og lønn) som har vært avgjørende, fortsetter Halvorsen. Den grunnleggende leveransen må selvsagt gjøres riktig og innen fristene, men det er i hovedsak de andre tjenestene som gir oss verdi. Value har blant annet bidratt til effektivisering av kostnader og økt kvalitet på oppfølging av økonomien i selskapet. I tillegg har Value vært en proaktiv samarbeidspartner i forbindelse med bytte av kassasystemer og å tilrettelegge for netthandel.

disken papirpose

Noe av utfordringen med å sette ut økonomifunksjonen er å håndtere interne arbeidsoppgaver på en annen måte enn slik det tidligere har blitt utført. Her har Value bistått med opplæring og fokus på kontinuerlig forbedring.

- Det har vært spennende å ta over økonomifunksjonen i et selskap som i mange år hadde hatt 2 fulle stillinger på regnskap og administrasjon, forteller Olsson. Hovedoppgaven vår er å betale regninger, kjøre lønn og levere momsoppgave innen fristen, men muligheten til å bli en del av bedriften og kunne hjelpe med andre oppgaver er det som gjør denne jobben så spennende. Vi får muligheten til å rådgi og hjelpe på ulike områder. Det er kanskje dette som skiller oss fra den tradisjonelle regnskapsføreren. 

Olsson er mye hos Reinhartsen og utfører store deler av arbeidet fra deres egne kontorer. 

- Det dukker stadig opp nye problemstillinger, og når jeg er tilgjengelig på kontoret er det veldig lett å være en støttespiller, både innenfor økonomi, men også andre administrative oppgaver. Det er veldig spennende, og jeg får virkelig bli en del av denne flotte familiebedriften. 

Reinhartsen har i dag en omsetning på over 130 millioner kroner, men i følge Olsson er det ikke omsetningen, men produktet de ansatte virkelig er stolte av. 

- De som jobber hos Reinhartsen er virkelig engasjert og lidenskapelig i det de holder på med. Hovedfokuset ligger på å levere et godt produkt som de kan være stolte av. 

New call-to-action

Andrea Misje Renså

Skrevet av Andrea Misje Renså

Andrea er HR-ansvarlig i Value Group. Hun holder til i Bergen. Andrea har en bachelor i Arbeids- og organisasjonspsykologi fra Universitetet i Bergen, med fordypning i arbeidsrett, rekruttering og personalledelse.