<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=565748&amp;fmt=gif">

Konsulentselskapet valgte Value som regnskapsfører: – De er proaktive og har et høyt faglig nivå

Skrevet av Dag Manneråk 14.12.18 11:55

IT Consult er et konsulenthus som leverer ekspertise innen IT- infrastruktur. Konsulenthuset ønsket å finne en partner som kunne øke kompetansen i økonomifunksjonen og digitalisere regnskapsarbeidet. Etter selskapet inngikk et samarbeid med Value, har de blitt mer effektive og har redusert kostnadene betraktelig.

Hvem er IT Consult?
«ITC er et konsulenthus som leier ut konsulenter for lengre oppdrag. Vi bemanner prosjekter med kompetanse i henhold til kundens krav, som oftest senior og ekspertkompetanse. Hovedfokuset vårt er på IT infrastruktur, men vi leverer også blant annet driftsteknikere, rådgivere, arkitekter og prosjektledere til både privat og offentlig sektor.»
Jan Kristen Wilborn, COO i IT Consult

Industri: Konsulentbransjen
Størrelse: SMB
Kontorer: Oslo og Porsgrunn
Tjenester fra Value: Regnskap, lønn og rådgivning


Hvorfor vurderte dere å outsource regnskapet i utgangspunktet?

Det var det flere grunner til. For det første så vi ikke behovet for å ha en egen dedikert ressurs på huset, og for det andre viste egne beregninger at vi kunne bli mer effektive gjennom å benytte en ekstern aktør. Å ansette noen internt ville kostet omtrent det samme, så da var valget ganske enkelt.

Hvorfor akkurat Value?

Values kompetanse passer oss perfekt. Vi tilbyr selv ekspertise innenfor mange felt og derfor er det viktig at våre samarbeidspartnere kan bidra til leveransene våre. Pris var selvsagt også en faktor og Value hadde et kostnadsnivå som var gunstig for begge parter.

Hvordan vil du beskrive Values kompetanse?  

Jeg synes Value besitter et høyt faglig nivå. De følger oss opp på jevnlig basis og er proaktive i arbeidet. Det gjør de til en integrert del av driften vår. Hvis vi ringer Value for å få innspill, er det unødvendig å gi en lang brief; de kjenner utfordringene og kundene våre godt. Dermed kan de være en naturlig del av leveransen.

«Arbeidsoppgavene til regnskapsførere og økonomifunksjonen endrer seg i et raskt tempo. Likevel ser vi at det er mange oppgaver som ikke kan automatiseres. Det vil fortsatt være behov for dyktige fagpersoner som kan være en god sparringspartner på økonomifeltet. Vi spiller på lag med teknologien og mener fremtiden vil være lys for oss som driver med regnskap og rådgivning. Vi ser på dette som en mulighet til å hjelpe kundene våre enda mer med det som virkelig betyr noe for økonomien deres.»
Thomas Thorsen, daglig leder i Value Kristiansand.

Les også: Dette er de viktigste faktorene som påvirker lønnsomheten i et konsulentselskap

Hva skiller Value fra andre regnskapsførere?

Det som skiller Value fra andre er at de har egne rådgivere som jobber med rapportering, likviditetsstyring, nøkkeltallsanalyse og økonomistyring. Rådgiverne hjelper oss med helt praktiske og konkrete utfordringer og finner løsninger som vi aldri hadde funnet selv.

Hvordan vil du karakterisere leveransene fra Value?

Jeg vil si de leverer grundig arbeid og viser engasjement utover det vanlige for oss, våre prosesser og rutiner. Det har blant annet resultert i sterkt reduserte regnskapskostnader det siste året.

Til slutt: Hvis noen hadde spurt om hvorfor de skal velge Value, hva hadde du svart da?

Vel, regnskap er en commodity og jeg synes Value gir oss en veldig god tjeneste til en gunstig pris.

New call-to-action

Dag Manneråk

Skrevet av Dag Manneråk

Dag er utdannet økonom fra Universitetet i Agder. Han har jobbet med 24sevenOffice i 15 år, og har bidratt i flere implementeringer av systemet. Dag har erfaring fra Accountonit og PwC, og jobber hovedsakelig med salg.