<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=565748&amp;fmt=gif">

Kortvarig oppdrag ble til langvarig samarbeid

Skrevet av Andrea Misje Renså 25.01.22 15:18

Da selskapet Fiven jaktet ny økonomisjef i 2019, valgte de å leie inn en person fra Value til å hjelpe seg midlertidig. Men selv etter at Fivens nye økonomisjef kom på plass, har samarbeidet fortsatt i nye former.

“Samarbeidet med Value har fungert veldig bra”, sier Jostein Moe, nåværende økonomisjef i Fiven. Han fortsetter:

“Vi har opplevd Value som en ekstremt fleksibel partner som står på når det trengs. De har fleksible ressurser i møte med oss, hvor ting skjer fort og endres fort. Vi er rett og slett kjempefornøyde med både servicen og kompetansen Value har tilført”.

Fiven, som er verdensledende produsent av silisiumkarbid, ble startet for hele 100 år siden. Materialet de produserer, silisiumkarbid, er et av de sterkeste materialene som finnes. Dette brukes derfor i ulike industrier, blant annet til produksjon av alt fra bildeler og slipeverktøy, til energiproduksjon og romfartøy.

pilot

Selskapet er lokalisert i Lillesand og Arendal med til sammen over 200 ansatte – i tillegg til fabrikker i Belgia, Venezuela og Brasil.

Henger med i tiden

Fiven er en gammel og tradisjonell bedrift, men har fulgt utviklingen og tilpasset produksjonen etter de stadig endrede behovene den teknologiske og industrielle fremgangen har medført. I dag er det en moderne fabrikk med fokus på miljø, utvikling og forbedring av produkter. Et midlertidig behov for en økonomisjef gjorde at de tok ytterligere steg i utviklingen, men denne gangen på økonomiområdet.

- Value kom inn i en overgangsperiode da vi hadde behov for en midlertidig økonomisjef. Vi leide derfor frem til vi fikk ansatt vår egen økonomisjef i fast stilling, forteller Janne Storemyr, regnskapscontroller i Fiven.

Men selv om bedriften fikk på plass en ny økonomisjef, fortsatte det gode samarbeidet.

“Value har blant annet bistått ved månedsavslutninger, factoring, rapportering og integrasjoner. De har vært en aktiv partner som kommer med gode forslag til løsninger i de problemstillingene vi møter.” - forteller Storemyr.

- Vi har fått hjelpe Fiven på mange områder i avdelingen, og det har vært et morsomt oppdrag - sier Anders Øen Tufteskog. Han er en av rådgiverne i Value som har fulgt Fiven over lang tid, og som kjenner bedriften godt.

Value har et team av rådgivere som jobber tett sammen. På den måten kan de dele og bruke hverandres kompetanse i ulike problemstillinger som dukker opp i organisasjonene de er utleid til.

“Det er svært nyttig å tilhøre Value, en organisasjon med mye ulik kompetanse på økonomi. Dette gjør at vi kan tilpasse oss behovene kundene våre har.” - sier Tufteskog.


Andrea Misje Renså

Skrevet av Andrea Misje Renså

Andrea er HR-ansvarlig i Value Group. Hun holder til i Bergen. Andrea har en bachelor i Arbeids- og organisasjonspsykologi fra Universitetet i Bergen, med fordypning i arbeidsrett, rekruttering og personalledelse.