<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=565748&amp;fmt=gif">

Fem kjappe med Frida og Ingvild

Skrevet av Andrea Misje Renså 29.04.21 09:36

Frida Isaksen og Ingvild Haugstvedt var begge ferdig utdannet ved Universitetet i Agder i 2019. I dag jobber de i henholdsvis Value Kristiansand og Value Oslo. HR-ansvarlig Andrea inviterte dem til en digital kaffeprat og fem kjappe spørsmål om hvordan det er å jobbe i Value, og om overgangen fra studielivet til arbeidslivet.

Før vi starter på “de fem kjappe” så må vi få bli litt bedre kjent med dere! Hvor gamle er dere, hva har dere studert og hva er deres must have på hjemmekontoret? 

Ingvild:

  • Alder: 25 år 
  • Utdanning: Master i Økonomi og Administrasjon, spesialisering økonomisk styring
  • Må ha på hjemmekontoret: Min freshe Value-termoflaske og en kopp nytraktet kaffe!

Frida:

  • Alder: 26 år
  • Utdanning: Master i Regnskap og Revisjon
  • Må ha på hjemmekontoret: Kaffe og musikk på øret!

1. Hvorfor valgte dere å søke (og takke ja til) en stilling som regnskapskonsulent hos Value? 

- Jeg valgte å søke fordi jeg hadde fått et godt inntrykk av Value gjennom UiA og Values egen nettside. Førsteinntrykket var at dette var en trivelig bedrift å jobbe i, og det fikk jeg ytterligere bekreftet på intervju. I tillegg kjente jeg en som jobbet i Value Kristiansand, og som snakket veldig godt om selskapet, så jeg håpet at det ville gjelde Value Oslo også – noe det gjorde, forteller Ingvild. 

Frida forteller at da hun skulle søke jobb etter endt studie var hun på utkikk etter en jobb i et moderne og innovativt firma der mulighetene til å utvikle seg var til stede. 

- Jeg hadde også fått et godt inntrykk av Value da de var på UiA, og da jeg så det lå en stillingsannonse ute var jeg ikke i tvil om at jeg ville søke. Etter intervju satt jeg igjen med en god følelse av at dette var mennesker og et miljø jeg ville trives å jobbe med, og i dag er jeg veldig glad for at jeg var en av de som Value Kristiansand valgte å ansatte den høsten, legger Frida til.  

2. Hvordan var det å forlate studentlivet og gå over til fast jobb?

- Det var utfordrende, forteller Ingvild. På en måte veldig deilig å ha noe fast å gå til hver dag, men på den andre siden var det en bratt læringskurve jeg måtte gjennom. Noe av det beste er likevel nettopp det å ha muligheten til å bli utfordret på jobb. Å komme hjem etter en slik dag er meget tilfredsstillende og gir hverdagen det lille ekstra! 

- Jeg er i utgangspunktet en strukturert person som elsker rutiner, og har som student vært vant til å jobbe med skole mange timer hver dag, spesielt de to siste årene på masteren. Som student kunne jeg kanskje være mer fleksibel og spontan, men igjen så sitter man gjerne med intens eksamenslesing opptil flere måneder i året - og dét er deilig å slippe, sier Frida. 

3. Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for dere?

- En typisk arbeidsdag starter gjerne med en gjennomgang av mailboksen sammen med en kopp nytraktet kaffe. Dersom det har kommet inn noe siden sist som må prioriteres tar vi hånd om det først. Etter dette setter vi i gang med de faste oppgavene vi har hver dag - dette er gjerne bokføring, bankavstemminger og diverse andre oppgaver som varierer i mengde og tidsomfang. Ellers så kjører vi lønn for flere kunder, avstemmer regnskap og rapporterer til kunde, forteller jentene.

4. Hva er det beste med å jobbe i Value? Hvorfor vil du anbefale nyutdannede studenter å søke her? 

- Jeg har følt meg godt ivaretatt helt siden oppstart, og føler fremdeles dette. For min del handler det ikke bare om å utvikle karrieren min, det handler også om å føle seg støttet av arbeidsgiver. Det er ikke alle arbeidsgivere som personlig bryr seg like mye, men for meg har Value vært en av dem som har gjort dette, både karrieremessig og på det mer personlige plan. Value har vært min støttespiller, og jeg kan derfor varmt anbefale Value til alle nyutdannede, sier Ingvild. 

- Noe av det beste med å jobbe i Value er definitivt det gode arbeidsmiljøet og de fine kollegaene mine, forteller Frida. Jeg har aldri vært redd for å spørre om hjelp og alle stiller opp og er støttende dersom man skulle trenge en hjelpende hånd eller bare en å sparre litt med. Noe jeg også setter pris på er de trygge rammene som alltid har vært til stede samtidig som jeg har hatt muligheten til å utvikle meg både faglig og som person. Value er en arbeidsgiver som bryr seg om både meg som person og mine meninger og mål i jobben, og jeg vil virkelig anbefale å søke jobb hos Value.  

5. Til slutt: har dere noen tips til en som er nyutdannet og skal inn i første jobb?

Ingvild sitt beste tips: Skriv ned alt, fra første stund! På et eller annet tidspunkt vil du uansett få bruk for det du har skrevet, enten det er faglig eller gjelder kaffepreferanser! 😉

Frida sitt beste tips: Ikke vær redd for å spørre og være nysgjerrig - det er god læring! Jeg vil også anbefale å bli med på sosiale arrangementer og samlinger for å bli bedre kjent med gjengen du skal tilbringe mange timer med hver dag, enten det er en kaffepause på teams eller en runde med padeltennis etter jobb. 

Ønsker du å bli en del av teamet vårt i Value? Se våre ledige stillinger her.

Andrea Misje Renså

Skrevet av Andrea Misje Renså

Andrea er HR-ansvarlig i Value Group. Hun holder til i Bergen. Andrea har en bachelor i Arbeids- og organisasjonspsykologi fra Universitetet i Bergen, med fordypning i arbeidsrett, rekruttering og personalledelse.